Wat geweest is

Beheerder

De heer Gerdo Heite is sinds 1 januari 2019 de beheerder van onze begraafplaatsen.  Heite is als beheerder en/of grafdelver betrokken bij veel begraafplaatsen in de omgeving en was dat ook al op onze begraafplaatsen. Daarnaast kennen velen hem vanwege het feit dat hij ook monumentenonderhoud verricht.

Het groenonderhoud blijft verzorgd worden door Aat Oosenbrug.

Open Dag Fochteloo

Maar liefst vijftig mensen bezochten de Open Dag in Fochteloo op 26 mei 2018. Aanleiding waren verschillende restauraties en opknapbeurten, maar vooral de inwijding van de Vlinderrots. Nadat Nelle Raaphorst (contactpersoon voor vlinders in Fochteloo) samen met Hinke Clevering (contactpersoon in Oosterwolde) de vlinder hadden bevestigd, was een een rondleiding waaraan ook inwoners van Fochteloo hun bijdrage leverden met aanvullende informatie. Tenslotte kon in het kader van het landelijke thema “Tussen Kunst en Kist” een bezoek gebracht worden aan Centrum voor Prentkunst Nobilis.

Klik HIER voor het gedicht dat Nelle heeft voorgedragen.
En klik HIER voor het fraaie verslag dat Korrie Korevaart, vice-voorzitter van Stichting Terebinth op de Facebookpagina van Terebinth plaatste.

Baarhuisje gerenoveerd

Op de begraafplaats in Fochteloo heeft de fa. T.W.I.N.S. het baarhuisje opgeknapt. Het ziet er weer goed uit, staat recht en kan zo weer jaren mee.

 

Erfgoedproject

Op 12 april 2018 werden leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van De Toekan rondgeleid over begraafplaats Prandingahof, de buur van de school. Extra bijzonder was dat leeftijdgenoten als gids optraden. Op veertien plekken (waarvan drie op het kerkhof bij de Dorpskerk) kregen groepjes van acht of negen leerlingen met een ouder of leerkracht  uitleg bij een bijzonderheid. Een prachtig vervolg op de boomfeestdag die als aftrap voor dit project gold.

 

Boomfeestdag Oosterwolde

Op Nationale boomplantdag 14 maart 2018 werd op de begraafplaats Prandingahof in Oosterwolde een nieuwe boom geplant die te zijner tijd de oude treurbeuk moet aanvullen en vervangen. Kinderen van obs De Toekan waren behulpzaam bij het planten, ze deden een persoonlijke wens in het gat en doopten na het planten de boom traditiegetrouw met appelcider.

 

Dammen Fochteloo

Van 27 t/m 29 november werden de drie dammen naar de begraafplaats Fochteloo hersteld. De zijbielzen waren verrot en aan de zijkanten was gevaar voor inzakken. De bielzen werden vervangen door beton. De klinkers in de opritten zijn teruggeplaatst.

Lichtjesavond

Samen met uitvaartvereniging De Laatste Eer Oosterwolde/Langedijke hielden wij op zaterdag 4 november 2017 voor de tweede keer een Lichtjesavond. De collage is gemaakt door Kees de Jong van foto’s die hij die avond maakte. ( www.kdj-fotografie.nl ).
De volgende lichtjesavond is op zaterdag 3 november 2018.

Open Dag

In Oosterwolde werd op 27 mei 2017 voor de derde keer door ons een Open Dag gehouden in het kader van de Week van de Begraafplaats. Daarbij werd de vlinderrots onthuld en waren er o.a. twee rondleidingen.

Infopaneel

Op 22 april 2017 was de onthulling van het Infopaneel op de oude begraafplaats in Fochteloo, samen met Dorpsbelang Fochteloo.

Lichtjesavond:

Samen met uitvaartvereniging De Laatste Eer uit Oosterwolde organiseerden wij op 19 november 2016 voor de eerste keer een Lichtjesavond. Deze prachtfoto van Kees de Jong sierde de woensdag erna de voorpagina van de Nieuwe Ooststellingwerver.

[

Naamgeving:

Op de Open Dag van 28 mei 2016 (ter gelegenheid van de Week van de Begraafplaats) onthulde onze beheerder Klaas Glas de door hem bedachte naam voor de onlangs gerealiseerde nieuwbouw:

PRANDINGAHOF.

De naam wordt tevens gebruikt om de begraafplaats als geheel aan te duiden.

P1030998

Luchtfoto’s

Kees de Jong van www.kdj-fotografie.nl maakte op 26 mei 2016 foto’s van onze begraafplaatsen met zijn drone.

Ook vanuit de lucht is te zien hoe mooi ze er bij liggen. Hulde dus voor onze beheerder!

DJI_0037

DJI_0042